Izdvajamo

 

Danas je u Prijedoru održano predavanje i praktična obuka - Škola digitalne fotofrafije - koju je organizirao Centar za napredne studije, u saradnji s Bosanskim kulturnim centrom u Prijedoru. Predavači i treneri su bili profesionalni fotografi: Ahmet Bajrić Blicko i Ahmed Bešić, iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo i mnoštvo osvojenih nagrada u domenu fotografije.

U okviru programa, polaznici su upoznati sa fotografijom, njenim historijatom, vrstama digitalnih fotografija te načinom funkcionisanja profesionalnih fotoaparata. Kroz praktičnu obuku, polaznici su vježbali osnove rukovanja fotoaparatom te napravili svoje fotografije koje ćemo uskoro moći i vidjeti. Program je trajao od 10h - 16h. Teoretska i praktična obuka je organizirana u Prijedoru. Nakon ručka u Prijedoru, upriličena je i radna posjeta Sanskom Mostu - gdje su polaznici imali dodatne lokacija za fotografisanje.
Učesnici programa su bili učenici iz Kozarca i Prijedora.

Amel Suljić

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni