Izdvajamo

Danas je tačno tri godine, kako si preselila na ahiret. Draga majka, moja bol, tuga, čežnja samo se povečavaju za tobom,  vrijeme mi ništa nije umanjilo. Nedostaješ mi jedini prijatelju, bila si moja podrška, moja snaga, moje sve, treba mi tvoja topla riječ tvoje ruke da me zagrle, tvoje oči da me gledaju, trebaju mi tvoji blagoslovi.

Draga mama, moja idem na mezar i ako bog da, ti me iz đeneta i ćuješ i gledaš, ja uvijek ćujem tvoj glas.

Volim te najviše na svijetu.

Tvoja ćera, Muniba

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.