Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji Ulice Muharema Suljanovića za šta je iz budžeta grada obezbijeđeno milion maraka.

"Ovo je ulica u strogom centru grada i jedna od frekventnijih ulica na širem području Prijedora", rekao je Javor novinarima.
On je naveo da je rok za izvođenje radova 90 dana.
"Iskreno se nadamo, ukoliko vremenski uslovi posluže, ako bude sve kako treba, da će poslovi znatno manje trajati, otprilike 45 dana", poručio je Javor.
On je najavio da će ovog mjeseca biti nastavljena rekonstrukcija Ulice Mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani koja je započeta prošle godine i nije završena u predviđenom roku do 21. jula.

"To smo započeli prošle godine, ali smo morali prekinuti s obzirom da je sezona grijanja započela. Samim tim, do 15. aprila ona traje, čim to stane odnosno završi se sve ono neophodno što je predviđeno zakonom po pitanju grijanja, mi ćemo odmah ući u radove", dodao je Javor.
Nataša Mrđa iz firme "Niskogradnja Marjanović" Prijedor, izabrane za izvođača radova, rekla je da će radovi biti izvedeni u roku i kvalitetno.
"Radovi obuhvataju zamjenu nosivog i habajućeg sloja asfaltne konstrukcije, zatim izgradnju trotoara sa obje strane, saobraćajnice, oborinske kanalizacije i rasvjete", navela ja Mrđa.

Nikola Pašagić ovdje stanuje od 1983. godine.
"Ovaj infrastrukturni problem ovog dijela grada postoji već odavno. Iz tog razloga mi smo se obratili gradonačelniku u Gradskoj upravi, a oni su nam izašli u susret. Ovaj dio grada ima dosta djece, puno će značiti za ovaj dio grada", dodao je Pašagić.
U narednih 90 dana biće obustavljen saobraćaj u dijelu obuhvaćenom radovima. U vremenskom periodu od 17.00 časova do 7.30 časova narednog dana u dijelu ulice u kojoj važi obustava saobraćaja moći će se kretati vozila stanara i vozila za obavljanje raznih uslužnih i drugih djelatnosti.
prijedorgrad

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ