Izdvajamo

 

Poslije dugo godina Lovačko društvo “Sana” dobilo je dozvolu nadležnih institucija za odstrel mrkog medvjeda i lov na ovu divlju životinju biće organizovan u narednim danima. Ovo nam je potvrdio predsjednik sanskog lovačkog društva Senad Kljajić, te je istekao kako su se u proteklom periodu stekli svi potrebni uslovi kako bi ovakav vid lova bio organizovan.

Podsjećamo da je dugo vremena medvjed bio zaštićena vrsta na ovim prostorima, ali su se u međuvremenu brojno stanje medvjeda i njegova reprodukcija značajno povećali.

Prema ranijim procjenama, samo na području kojim gazduje Lovačko društvo Sana obitava preko stotinu primjeraka medvjeda, a poslednjih godina često su prijavljivane štete koje su medvjedi činili na poljoprivrednim dobrima i imovini. Lov na medvjeda je za svakog lovca posebna atrakcija, a kada je u pitanju predstojeći lov on će biti organizovan na komercijalnoj osnovi.

Cijene za kotizaciju i odstrel određen je na osnovu pravilnika kojeg je odredila Vlada Federacije BiH.

Sav prihod koji se ostvari u ovome vidu komercijalnog lova poslužiće Lovačkom društvu “Sana” za njihove redovne aktivnosti kao što su prehrana divljači i održavanje lovišta.

gpmaljevac.com

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu