Izdvajamo

 

Grad Prijedor planira da proda područnu školu i njeno zemljište u Miljakovcima, a koja je 2018. godine ostala bez đaka, kada je i zatvorena.

Skupština grada danas bi trebala da usvoji odluku o uslovima prodaje.

Prema prijedlogu, objekat čija je procijenjena vrijednost 154.960 maraka će biti ponuđen zainteresovanim kupcima na licitaciji koju će sprovesti komisija za prodaju.

„Objekat više nije u upotrebi, a škola u budućnosti neće imati potrebe za korišćenje istog. Sadašnje stanje objekta i zemljišta je zapušteno i ne služi svrsi već narušava izgled centra naselja i ugrožava bliže okruženje“, navodi se u prijedlogu odluke.

Zahtjev za kupovinu podnio je Dane Sladaković iz Prijedora. Međutim i on će morati da licitira, s obzirom na to da neće biti sprovedena direktna prodaja.

„Podnosilac zahtjeva može biti samo jedan od učesnika na licitaciji“, navode predlagači odluke o prodaji.

Zanimljivo je da su mještani ovog naselja, odnosno mjesne zajednice Petrovo kojoj pripadaju svoju saglasnost za prodaju škole dali isključivo pod uslovom da ju Sladaković kupi.

Naša saglasnost se isključivo odnosi na prodaju Sladaković Dani jer imamo uvjeravanja da će on objekat urediti za stanovanje. Mišljenja smo da će urediti zemljište i objekte koji će uljepšati prostor u centru našeg naselja“, stoji u dopisu Savjeta mjesne zajednice upućenog prema Gradskoj upravi.

CAPITAL: D. T.

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011