Izdvajamo

 

Tokom protekle školske 2023/2024. godine, svjedočili smo masovim putovanjima učenika iz Kantona Sarajevo kroz srce naše domovine. Danas već možemo najaviti završetak velikog projekta četverodnevnih studijskih posjeta za ovu godinu.

Podsjećamo, više od 4.000 učenika 1. razreda srednjih škola KS u okviru posebnog programa #Kultura_sjećanja obišlo je centralne, sjeverne i zapadne dijelove zemlje, ispunjavajući svaki kutak svojom znatiželjom.

Ovaj poduhvat ne bi bio moguć bez predanosti Ministarstva za odgoj i obrazovanje, koje je uložilo sva neophodna finansijska sredstva kako bi osiguralo da svaki učenik ima jednaku priliku za ovu nezaboravnu avanturu, #potpuno_besplatno.

Čestitke Ministarstvu i Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS na vođenju ovog izvanrednog projekta, koji je obogatio živote ovih učenika i osigurao im nezaboravna iskustva.

 

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni