Izdvajamo

 


Prijedorsko pozorište je bilo pretijesno da primi sve zainteresovane građane koji su željeli prisustvovati kulturno umjetničkom programu „Hadžerina Ramazanska priča“.

 

Prelijep program je održan u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, pod dirigenstkom palicom Kulturno umjetničkog društva „Osman Džafić“.

Da cijela priča bude tako lijepo ispričana na radost brojnih posjetitelja koji nisu štedjeli dlanovove, pobrinuli su se i Hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, Mreža mladih Islamske zajednice Prijedor, Hor „Bosanskog kultiurnog centra“ Prijedor, Hora KUD-a „Osman Džafić“ i dramska sekcija pomenutog društva.

 

„ U saradnji sa KUD-om „Osman Džafić“ i našim prijateljima iz Prijedora i Sanskog Mosta, dočekujemo svake godine ovu manifestaciju „U susret Ramazanu“. Imali smo „U susret Ramazanu- Veče Kur'ana“ u džematu Ćela, ali ovo je nešto posebno u našem gradu kada s ciljem idemo da naša omladina se predstavi nama i da kroz par ilahija i ostali program“, rekao je Glavni imam Medžilsa IZ Prijedor Benjamin Hodžić.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

 

Senudin Safić /Mojprijedor.com/ foto: Nijaz Caja Huremovic

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic