Izdvajamo

 

Ovog vikenda bogata mevludska akademija u džamiji u Drammenu i gala večera u hotelu Sundvolden, uz prisustvo preko 300 gostiju i zvanica ponudili su vjerovatno najljepši vjersko kulturni program u dosadašnjoj historiji naše zajednice.
Obraćanja domaćina manifestacije Derviša ef. Varešlije, kao i Edina ef. Mezita, prof. Mustafe Spahića, glavnog imama medžlisa IZ Kozarac hfz. Amira Mahića, zatim izaslanika Reisu-l-uleme i glavnog imama IZ Bošnjaka u Njemačkoj Aldina ef. Kusura te prvog glavnog imama IZ Bošnjaka u Norveškoj Zekerijaha Jašarevića a potom i aktuelnog glavnog imama Senaida ef. Kobilice, učenjem Kur'ana i ilahija dodatno su obogatili Ibrahim Bilčević i Armin Muzaferija.
U sklopu ovog svečanog programa, u nedjelju je u Drammenu prof. Jasmina Makarević održala predavanje za žene.

Izvor: Det Islamske Fellesskap Bosnia-Hercegovina i Norge

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo