Izdvajamo

 

01.09.2023.god.Članice Odjela za brak i porodicu u saradnji s MIZ Kozarac uz pomoc Emila ef. Velica su organizovale putovanje u Tursku. Posjetile su Istambul,te imale priliku vidjeti mnogobrojne historiske spomenike kao što su Džamije Sulejmanija, Ahmedova, Ejubova, Erdoganova-Čamliđa, Fatihova, Ulu džamija Bursa i Selimije u Edirnama, Ortakoj, Vidikovci Pier lotti i Čamliđa,Bosfor te Azijsku stranu.

Cilj nase posjete je bila posjeta Bašakšehir muftijstvu i opštini. Kroz prezentacije i druženje predstavili smo rad naših ustanova i razmjenili smo korisna iskustva. Ispred Muftijstva dočekali su nas Ajše Güler (glavni koordinatoru u muftijstvo za rad sa ženama i omladinom) te M.Emin ef.Göktepe glavni koordinatoru u muftijstvu za rad sa omladinom).

Harun Čolak savjetnik za rad sa javnošću ).Srdačno, na najljepši način su nas dočekali i ugostili.Prestavili su rad clanica Odjela i Omladine.
Vidjeli smo mnogobrojne radove iz njihovi radionica. Naš ef Emil je na najbolji način predstavio život u Kozarcu,te u nasem Medzlisu a glav.kor.Refija Arifagic kazala o povratku u Kozarac te aktivnostima članica Odjela za brak i porodicu.
Najsrdačnije se zahvalhujemo našem Kozaračkom imamu ef.Emilu Veliću na cijelokupnom angazmanu i vlastitom trudu za organiovanje naseg putovanja u Tursku. Molimo uzvisenog Allaha da njega i njegovu porodicu obilatno nagradi.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).