Izdvajamo

 

Dana, 14. 05. 2023. godine održano je mektebsko takmičenje na nivou muftijstva bihaćkog. Takmičenje je organizirano u medresi “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu sa početkom u 9:00 sati. Muftijstvo bihaćko obuhvata 250 mekteba koji broje oko 7.500 mektebskih polaznika.

Mektebski polaznici koji su predstavljali MIZ Kozarac na ovom takmičenju ostvarili su sljedeće rezultate:
PRVO MJESTO - Softić Ahmed
džemat Kamičani (Kira’et - nivo II)
TREĆE MJESTO - Softić Ishak
džemat Kamičani (Kira’et - nivo III)
ČETVRTO MJESTO - Arifagić Sumeja
džemat Mutnik-Stari Grad
(Opće znanje - nivo III)
DEVETO MJESTO - Bešić Daris
džemat Mutnik-Stari Grad
(Opće znanje - nivo II)

Softić Ahmed iz džemata Kamičani predstavljat će muftijstvo bihaćko, 28. 05. 2023. godine na nivou rijaseta iz oblasti Kira’eta - nivo II.
Čestitamo svim mektebskim polaznicima na rezultatima koje su ostvarili. Molimo Allaha dž.š. da ih za njihov trud i učenje nagradi, te im još mnogo uspjeha u životu podari.

FB MIZKozarac

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."