Izdvajamo

 

Dana, 14. 05. 2023. godine održano je mektebsko takmičenje na nivou muftijstva bihaćkog. Takmičenje je organizirano u medresi “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu sa početkom u 9:00 sati. Muftijstvo bihaćko obuhvata 250 mekteba koji broje oko 7.500 mektebskih polaznika.

Mektebski polaznici koji su predstavljali MIZ Kozarac na ovom takmičenju ostvarili su sljedeće rezultate:
PRVO MJESTO - Softić Ahmed
džemat Kamičani (Kira’et - nivo II)
TREĆE MJESTO - Softić Ishak
džemat Kamičani (Kira’et - nivo III)
ČETVRTO MJESTO - Arifagić Sumeja
džemat Mutnik-Stari Grad
(Opće znanje - nivo III)
DEVETO MJESTO - Bešić Daris
džemat Mutnik-Stari Grad
(Opće znanje - nivo II)

Softić Ahmed iz džemata Kamičani predstavljat će muftijstvo bihaćko, 28. 05. 2023. godine na nivou rijaseta iz oblasti Kira’eta - nivo II.
Čestitamo svim mektebskim polaznicima na rezultatima koje su ostvarili. Molimo Allaha dž.š. da ih za njihov trud i učenje nagradi, te im još mnogo uspjeha u životu podari.

FB MIZKozarac

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ