Izdvajamo

 

Održana radionica za članove Mreže mladih MIZ Kozarac na temu "Okruži se pozitivnim ljudima i pazi kako komuniciraš".

U subotu, 06. maja 2023. godine u prostorijama divanhane IKC-a u Kozarcu održana je radionica sa diplomiranim psihologom Nedžadom Alićem.
Tema radionice je bila " Kad ako ne sad" , gdje nam je Nedžad Alić kroz jednostavne primjere i primjenu praktičnih metoda dao smjernice za uspjeh u našem životu a to su: komunikacija, dobro okruženje i dobre navike.

Druženje je nastavljeno uz ugodan razgovor sa uvaženim Nedžadom Aličem te postavljanjem pitanja od strane omladine.
Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini na dolasku, našem Nedžadu Aliću na lijepom predavanju i radionici.
Druženje je završeno u ugodnom razgovoru o aktivnostima u koje planiramo realizovati u narednom periodu.

MIZKozarac

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.