Izdvajamo

 

Udruženje Prijedorčanki „Izvor“ u saradnji sa udruženjima iz Sanskog Mosta, Bosanskog Novog, Bosanske Dubice i Prijedora, organizovalo je današnju „Šetnju za mir, ljubav, poštovanje i ravnopravnost“.

Kroz glavnu prijedorsku ulicu prošle su žene noseći transparente koji su upozorili na potrebu solidarnosti i pružanja značajnije instiucionalne podrške ženama Bosne i Hercegovine.

Posebno je naglašen značaj solidarnosti među ženama, ali i adekvatna pažnja nadležnih institucija. Predsjednica Udrženja žena „Novljanke“ iz Bosanskog Novog, Besima Fetibegović kaže da nije zadovoljno položajem žena u našem društvu i da je krajnje vrijeme da se učine konkretniji napori.

Današnja „Šetnja za mir, ljubav, poštovanje i ravnopravnost“, u Prijedoru organizovana je povodom sedmice ženske solidarnosti i 8. marta Međunarodnog dana žena.

 

Predsjednica Udruženja Prijedorčanski „Izvor“ koje se bavi prikupljanjem podataka o uvijenim i nestalim Prijedorčanima nesrpske nacionalnosti u periodu 1992.-1995. godina, Seida Karabašić, ističe značaj mira, ali i poštivanja prava žena. „Šetnja za mir, ljubav, poštovanje i ravnopravnost“ u Prijedoru organizovana je uz podršku Robert Bosch Fondacije. Naredne godine za mir, ljubav, poštovanje i ravnopravnost će se šetati glavnom ulicom bosanskonovske općine.

 

Senudin Safić /Mojprijedor.com

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.