Izdvajamo

 


Povodom 30 godina od kako je porodica Dženanović na gnusan način pobijena, u znak sjećanja na ovaj svirepi masakr njihovi najmiliji Ešef i Asima organizovali su danas subota 23.jula ove godine ispred malog spomen obilježja na zgarištu porodične kućeu Duračcima komemoraciju, zatim proučili Jasin tevhid i dovu, pred dušu ubijenih, a javnost i tužilaštvo još jedanput podsjetiti na činjenicu da za ovaj zločin niko nije odgovarao.

Dana 23.jula 1992.godine u zaseoku Duračci u Donjim Garevcima srpske vojne formacije masakrirale su porodicu Dženanović. Tom prilikom ubijeni su majka Hajra (Musić) Dženanović (52), njena kćerka Majda (17), Hajrina snaha Nasiha (rodj.Sarajlić,30) i njeno dvoje djece, osmogodišnji Ajdin petogodišnji Alen.

Posmrtni ostaci porodice Dženanović nikada nisu pronađeni.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo