Izdvajamo

Cio dan se ujedam za jezik, ali ne vrijedi...

Piše: Nikolina Balaban

Ne znam da li se ovo zove verbalni delikt, prekršaj, krivično djelo, a i briga me kako god ga ,,krstili,,!!!

Šta slaviš sutra Republiko Srpska??? Šta mislite koliko tvojih građana ima razloga za slavlje??? Koju himna će biti na svečanim ,,akademijama,, i dočeku gostiju, prije svega mislim na Aleksandra Vučića??? Koja zastava entitetske kabadahije???

Ne umijem ja onako hronološki, argumentovano, sve sa nabrajanjem činjenica, to me nervira, odavno ispričane i ponavljane stvari, koje uporno nećete da prihvatite i priznate, pa čemu onda, niti sam političar, niti sam politikolog, niti sociolog, a ni novinar, da objašnjavam i obrazlažem. Kad bio se potrudila, naravno da bi mogla, ali baš neću...

Hoću ovako da svi razumiju, demagogije i jednih i drugih i trećih i petih i ostalih mi je dosta.

Ovo je zemlja u kojoj se desio genocid i etiničko čišnjenje.

Ovo je grad, Prijedor u kojoj je ubijeno skoro 3200 civila, od toga 102 djeteta i sad trebam ,,elaborirati na tu temu,,.

Baš neću ni to.

Izem vam pamćenje, sjećanje... i Srbi i Bošnjaci i Hrvati!!!

A i vi ,,moji,, Srbi (iako odavno proglasište da ja nisam vaša) shvatili bi da vam ovakvim ,,manifestacijama,, mažu oči, skrivaju svoj lopovluk, uništenu budućnost vaše djece, pale u vama sujetu i ego ,,ko sam ja sam,,.

Niko sam ja, niko ste vi...NJIMA!

Nego, opalite vi sutra po još jednom slavlju, januar je...biće vam bar jedan dan lakše, jer će te misliti da se nešto pitate i da ste NEKO!

Na majčinskim suzama, na masovnim grobnicama, na kostima, koje više niko ,,sastaviti,, ne može gdje i kome pripadaju vaših prijatelja, ups, MOJIH, samo slavite...

I ovako bijesna, vas molim, samo zamislite da ste na mjestu onih koje smatrate drugim, nižim, nebitnim i brojite prokleta krvna zrnca Bosne i Hercegovine, na opšte oduševljenje i radost dragih nam susjednih i komšijskih ,,prijateljskih,, zemalja (usput budi rečeno imam ih više nego vi, pravoslavnih jer sam i Ruskinja, tako da ,,zalud vam trud svirači...,,), ali nisam ispranog mozga, nemam pihtiju umjesto moždanog tkiva u lobanji.

Nego...zaboravih čestitati, sretan 09. janura, dan stida, sramote i genocida Republiko Srpska!

A čestitajte vi meni, to je dan kada sam krštena, pravoslavka, ali na istini i na pravdi !!!

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić