Izdvajamo

 

Zadnja dva dana Tv Hayat, "Zimska-Ljetna kuhinja" na čelu sa Almasom i Miranom obradovali su kozarčane, pa i šire. Zadnja dva dana snimali su priče u našem kraja, sa kozarčanima. Baš smo se radovali posjeti ove poznate tv.

Sinoć su posjetili Udruženje žena "Kamičani 2015", Oduševljenje članica udruženja, nije moguće opisati. Pripremile su jako velik broj kulinarskih specijaliteta, a gosti su bili oduševljeni. Napravio sam jako puno slika i bio jako sretan dok sam gledao našu raju kako su lijepo dočekale goste.

Almasa, Miran i cijela ekipa su oduševljeni sa onim šta su vidjeli u našem kraju.

Prvi juni je prošao i puno njiva je već pokošeno.

Kod Senada Denića na Suhom brodu, plastenik pun paprika, paradajza i krastavaca. Još nisu zrele, ali za 7 dana biće svega u izobilju. Za one koji se misle gdje nabaviti ove proizvode, svratite kod Senada Denića.

Kod Senada su i višnje zrele.

Turbe neznanom junaku u Kamičanima. Ovdje su počeli radovi na renoviranju. Nemam dovoljno podataka šta će i kako biti, ali potrudit ću se da saznam uskoro.

Svečani bajramski koncert u Pozorištu Prijedor, srijeda 19. juna 2024.u 19 sati
Svečani bajramski koncert "Bajram u Prijedoru - nek mirišu avlije" bit će održan u srijedu, 19. juna 2024. u Pozorištu Prijedor, s početkom u 19.00 sati.

Danas na četvrtku jako puno raje i svi jako lijepo raspoloženi. Jolda i vicevi nisu bili jer on je u Sloveniji, njegova snaha je magistrirala, četitam iz sveee snage!!!

Do 9.30 sam pravio slike i video, a onda je ekipa Hayat tv došla i uljepšali četvrtak svim prisutnim.

Ekipi "Zimska-Ljetna kuhinja" veliko hvala za posjetu našem kraju. Uskoro ćete gledati emisije iz Kozarca na Hayat tv.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Sve vrijednosti ovoga svijeta ne vrijede koliko jedan dobar prijatelj.

Volter

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.