Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 27. do 30. juna realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 673 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 115 učesnika, od čega 79 po akcentu akcije.

Iz saobraćaja je isključeno 75 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu i 4 vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga.

zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržano je 10 vozača i 4 vozača zbog odbijanja droga testa.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...