Izdvajamo

 

Rasim Trnjanin iz Kozaruše, po završetku škole u Banja Luci i sa diplomom stomatologa, pokušao je ovdje u našem kraju da traži posao. Nije imao podršku od onih koji su trebali da ga podrže i pomognu u traženju posla. Nije htio u politiku i odlučio je da ode u Holandiju. Tamo nije morao u politiku, a primili si ga sa oduševljenjem.

Mogu li se predstaviti?
Moje ime je Rasim, rođen u Bosni i Hercegovini i odrastao u Holandiji (Maastricht) i Bosni. 2020 godine sam diplomirao kao stomatolog i od 2021. godine radim u Heythuysenu sa velikim zadovoljstvom. Od januara ove godine svakodnevno ću biti aktivan kao zubar u Mondzorg Limburgu.
U ovoj rastućoj praksi, imat ću priliku da se dalje razvijam i pružim najbolju njegu našim pacijentima. Govorim holandski, engleski, njemački, bosanski, pa čak i dijalekt, tako da se svi osjećaju ugodno s nama u praksi.
Tražite li novog zubara? Zakažite sastanak, bez obaveza, i volio bih da vas vidim na našoj praksi u Niru!

FB

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."