Izdvajamo

 

Nova saobraćajka na području Prijedora dogodila se u nedjelju, 12. maja ove godine.

Kako saznajemo, do nezgode je došlo oko 16:30 časova na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Kamičani.

U njoj su učestvovali putnički automobili “Ford” i “Golf”.

Nakon sudara, “Ford” je završio u jarku pored puta.

Kako saznajemo, intervenisala je i služba hitne pomoći prijedorskog Doma zdravlja koja je medicinski zbrinula vozača ovog automobila.

Za sada nemamo informacije koji je stepen njegovih povreda.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Nezvanično saznajemo da je do saobraćajke došlo zbog oduzimanja prava prvenstva prolaza.

Naime, prema riječima očevidaca, “Ford” se sa sporednog puta uključivao na magistralni put kada je na njega naletio “Golf” koji se kretao iz pravca Banjaluke.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Vozači oprez, prilagodite svoju vožnju uslovima na putu i poštujte saobraćajne propise.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/Nijaz Huremović – www.prijedordanas.com

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.