Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“ koje je prijavljeno 04.05.2024. godine da je počinjeno nad objektom hrama Rođenja Presvete Bogorodice u mjestu Pašinac u Prijedoru došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem može dovesti lice M.P.G. iz Prijedora.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena tokom proteklih nekoliko mjeseci u više navrata iz objekta hrama otuđila deset drvenih ikona ukupne vrijednosti oko 250,00 KM i manju količinu novca.

Otuđene ikone su pronađene kod osumnjičene i vraćene svešteniku hrama.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičene M.P.G. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“.
PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.