Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u nastavku akcije „Kalibar“, na osnovu operativnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja dana 11.04.2024. godine izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi E.D. iz Novog Grada i tom prilikom pronašli i oduzeli vatreno oružje i municiju.

Pretresom su pronađene dvije puške, četiri okvira za automatsku pušku i 78 metaka različitog kalibra. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ nad E.D. je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).