Izdvajamo

 

Magarac je stradao kada ga je sinoć u prijedorskom naselju Babići udarilo vozilo kojim je upravljala Prijedorčanka M.M.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, nezgoda se, na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, dogodila oko 22.30. Magarac je u vlasništvu nomada S.S. iz Travnika.

“Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je vozilom upravljala M.M. iz Prijedora koja u ovoj nezgodi nije povrijeđena, dok je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta”, rečeno je “Nezavisnim novinama” iz policije.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

nezavisne.com

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic