Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 31.01.2024. godine oko 18,00 časova lišili su slobode lice N.K. iz Prijedora zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Neposredno prije lišenja slobode N.K. je pozvan u službene prostorije Policijske uprave Prijedor radi saslušanja na okolnosti prijave koju je protiv njega podnijelo drugo lice. U jednom momentu osumnjičeni je samovoljno pokušao napustiti službene prostorije i pri tom je odgurnuo policijskog službenika koji je ga pokušao spriječiti u toj namjeri i po čijem naređenju je prethodno odbio da postupi. Prilikom lišenja slobode osumnjičeni je pružao aktivan otpor. U navedenom događaju povrijeđena su dva policijska službenika, od kojih jedan teže.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni biti predat u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.