Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući aktivnosti na sprečavanju proizvodnje i prometa opojnih droga tokom protekle sedmice izvršili su kriminalističku obradu više lica iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Nakon što je kod jednog lica iz Prijedora pronađena i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne količine 16,8 grama i kod lica D.D. 8,6 grama, kontrolom lica R.D. i pretresom stambenih prostorija koje koristi pronađeno je i oduzeto ukupno 57,8 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom izgledom asocira na opojnu drogu spid i 10,3 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Ukupno je pronađeno i oduzeto 83,2 grama spida i 10,3 grama marihuane.

Nakon završene kriminalističke obrade i otpuštanja lica iz službenih prostorija, osumnjičeni R.D. je fizičkim napadom i prijetnjama počinio krivična djela „Sprečavanje dokazivanja“ i „Tjelesna povreda“. S tim u vezi dana 19.01.2024. godine R.D. je ponovo lišen slobode i uz izvještaj o krivičnim djelima predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je nadležnom sudu postavio prijedlog za određivanje mjere pritvora. Predmetnim izvještajem obuhvaćen je i D.D. za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.