Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 15.05.2023. godine oko 22,40 časova u ulici Solunska u Prijedoru lišili su slobode lice Z.L. iz Banja Luke nakon što je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom marke „Fiat“ koje je istog dana oko 20,30 časova otuđeno na području Banja Luke.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni Z.L. otuđivši navedeno vozilo počinio krivično djelo „Krađa“. Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni i predmetno vozilo biće predati u nadležnost Policijske uprave Banja Luka.

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.