Izdvajamo

 

Gradonačelnik Slobodan Javor ugostio je danas grupu od tridesetak mališana iz Dječijeg vrtića “Radost” i to centralnog objekta te objekata iz Kozarca, Omarske i sa Urija.

Oni u pratnji vodiča, popularnog Šeširdžije danas obilaze grad u okviru projekta “Mali turisti”.

Mališani su se interesovali koje to poslove obavlja gradonačelnik dok je njega sanimalo šta to najmlađim Prijedorčanima u vrtiću treba te je dogovoreno da kada odluče kako im može pomoći, pošalju poruku preko svojih vaspitačica kako bi im želje bile ispunjene.

Projekat “Mali turisti Prijedora” je zamišljen kao jedinstven u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja i namijenjen je najmlađima i njihovom upoznavanju iz perspektive turiste sa sredinom u kojoj žive i osnovnim kulturnim i privrednim objekata u gradu Prijedoru (muzej, pozorište, kino, biblioteka, spomen kuća, turistička organizacija, gradska čitaonica, vatrogasci, keksara, vjerski objekti, galerija, ljetna bašta, murali, edukativna staza i dr.).Svaki obilazak mališani završavaju vožnjom turističkim vozićem kao pravi turisti.

Ukupan broj učesnika u ovogodišnjem projektu je oko 200 djece predškolskog uzrasta iz dječijeg vrtića “Radost” i privatnog vrtića “Miki i Mini”, raspoređenih u 6 grupa.

Obilazak grada radoznalih malih turista počeo je 25.aprila i završava sutra, 28.aprila.

prijedorgrad.org

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.