Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad 30.03.2023. godine postupili su po prijavi da je istog dana oko 08,30 časova u mjestu Gornje Vodičevo opština Novi Grad lice D.Đ., u dvorištu porodične kuće ispalilo dva hica iz lovačke puške u pravcu psa vlasništvo lica LJ.K. iz Novog Grada.

Postupajući po prijavi, preduzetim mjerama i radnjama policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni D.Đ. počinio krivično djelo „Mučenje i ubijanje životinja“, usmrtivši psa hicima iz vatrenog oružja.

Od osumnjičenog je privremeno oduzeta lovačka puška „Crvena zastava“ M-57 kalibra 16mm, za koju isti posjeduje oružni list i ista će biti deponovana u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenog D.Đ. biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Mučenje i ubijanje životinja“.

PU Prijedor/foto: Ilustracija

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović