Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva putnička motorna vozila.

Vozilo marke „Fiat“ oduzeto je od lica M.D. iz Oštre Luke nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da M.D. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 3.000,00 KM.

Vozilo marke „Golf“ oduzeto je od lica P.M. iz Novog Grada nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Daljim provjerama utvrđeno je da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze nepripadajuće registarske oznake, a provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da P.M. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 2.900,00 KM.

Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor

 

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović