Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor povodom početka drugog polugodišta školske 2022/2023 godine preduzimaju preventivne i represivne aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju imajući u vidu da je na putevima i u školskim zonama povećano prisustvo djece školskog uzrasta i učesnika u saobraćaju.

U blizini školskih ustanova i na putnim pravcima kojima se kreću djeca školskog uzrasta pojačano je prisustvo policijskih službenika, a u narednom periodu vršiće se i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

S obzirom da je početak školske godine praćen lošim vremenskim uslovima za odvijanje saobraćaja Policijska uprava Prijedor upućuje apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na kolovozu, sa posebnom pažnjom u blizini škola kako bi najmlađi učesnici bili bezbjedni u saobraćaju.

PU Prijedor

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.