Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 27.10.2022. godine, nakon što je prijavljeno da je ugrozio bezbjednost dva lica iz Novog Grada, na način da je iz vatrenog oružja-puške ispalio jedan metak u vazduh, lišili su slobode lice B.K. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je u Novom Gradu počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu izvšen je pretres kuće i pomoćnih objekata, te objekata firme i vozila koje koristi osumnjičeni B.K., a koji se nalaze u Novom Gradu, kom prilikom su pronađeni i oduzeti vojna puška M-76 sa optičkim nišanom i pripadajućim okvirom sa šest metaka, kalibra 7,9 mm i plastična kutija sive boje u kojoj su se nalazila tri zamotuljka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 20,81 gram.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B.K. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok Osnovnom sudu u Novom Gradu slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekšaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ