Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u dane 21/22, i 22/23.10.2022. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 683 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 117 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Pored toga iz saobraćaja su isključena i 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, kao i 1 vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu.

Lišenjem slobode zadržano je 14 vozača od kojih 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i dva zbog odbijanja alkotesta.

Tokom akcije na području grada Prijedora lišenjem slobode zadržan je i jedan vozač zbog utvrđenog prisutva alkohola u organizmu u količini od 5,5 g/kg. Istom je uručen prekršajni nalog iz čl. 174. ZOOBS-a u kojem je licu izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera-zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca i 2 kaznena boda.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011