Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni Policijske uprave Prijedor 06.04.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu protiv M.R. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Osumnjičeni M.R. se tereti da je 05.03.2022. godine prilikom otpreme drvnih sortimenata u svojstvu lugara popunio dva otpremna iskaza u koje je unio podatke o brojevima pločica za obrojčavanje drveta, bez prethodnog obrojčavanja otpremljenih drvnih sortimenata pločicama koje su navedene u otpremnim iskazima.

Otpremne iskaze osumnjičeni je stavio u pravni saobraćaj dajući ih vozaču teretnog vozila koji je vršio prevoz otpremljenih drvnih sortimenata. Prilikom kontrole od strane policijskih službenika na teretnom vozilu zatečen je određeni broj trupaca bez pripadajućih pločica za obrojčavanje

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?