Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući akciju pojačane kontrole traktora koja se sprovodi u periodu od 06. do 09. aprila 2022. godine tokom jučerašnjeg dana izvršili su kontrolu 75 vozača traktora.

Za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 43 vozača traktora. Iz saobraćaja su isključena dva vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a isključeno je i 12 traktora od kojih dva zbog isteka registracije. Zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla sankcionisano je 18 vozača.

Tokom trajanja akcije od lica S.Š. iz Prijedora oduzet je traktor „IMT“ nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Radi se o višestrukom počiniocu prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 2.200,00 KM.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.