Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući akciju pojačane kontrole traktora koja se sprovodi u periodu od 06. do 09. aprila 2022. godine tokom jučerašnjeg dana izvršili su kontrolu 75 vozača traktora.

Za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 43 vozača traktora. Iz saobraćaja su isključena dva vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a isključeno je i 12 traktora od kojih dva zbog isteka registracije. Zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla sankcionisano je 18 vozača.

Tokom trajanja akcije od lica S.Š. iz Prijedora oduzet je traktor „IMT“ nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Radi se o višestrukom počiniocu prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 2.200,00 KM.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba