Izdvajamo

“Sedra”, zavičajno udruženje Prijedorčana u Kraljevini Holandiji, ponovo je okupilo članstvo i simpatizere, već godinama složne pomagače humanitarnih akcija za rodni kraj. Na zabavi u Rozenburgu kod Roterdama stigli su Prijedorčani iz mnogih holandskih gradova, a uz pjesmu i igru ponovo su mislili na Prijedor i Kozarac. Kompletna zarada od dobro posjećene večeri i ovaj put ide u humanitarni fond od čega će dio biti izdvojen za Osnovnu školu u Kozarcu, odjel u Kamičanima. 

U vrlo dobroj atmosferi, pored bogate trpeze jela i pića, goste su zabavljali Haris Sefer i grupa “Trend”, a da sve protekne u najboljem redu, pobrinuli su se volonteri “Sedre”: Leka, Arijana, Enisa, Edo, Elvira, Zijada, Amra i mnogi drugi. Organizirana je i tombola, a najsretniji dobili su i vrijedne nagrade.

Također, “Sedra” je nastavila s pomaganjem Osnovne škole “Dositej Obradović” u Rizvanovićima kod Prijedora kupovinom kompjutera te plaćenim priključkom za internet, a od humanitarnih akcija u posljednje vrijeme najveća je donacija za šest prijedorskih familija nastradalih u majskim poplavama u BiH, koji su dobili po 500 KM jednokratne pomoći.


Autor: A. Hu./Avaz.ba


Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.