Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, 01.05.2021. godine, oko 22,35 časova, prijavljeno je da je na regionalnom putu Vodice-Kozarska Dubica u mjestu Božići, opština Kozarska Dubica, došlo do saobraćajne nezgode, slijetanjem vozila sa kolovoza, kom prilikom je povrijeđeno više lica.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na licu mjesta izvršen je uviđaj. Utvrđeno je da je vozilom marke “Škoda” upravljalo lice S.Ć. iz Kozarske Dubice, dok su se u vozilu nalazili putnici D.P., B.M., B.L. i D.S., svi iz Kozarske Dubice.

Zbog zadobijenih povreda učesnici saobraćajne nezgode prevezeni su i smješteni u JZU Bolnica Gradiška, dok su lica D.P. i D.S. zbog težine povreda prevezena u UKC RS u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima puta i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović