Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 05.05.2021. godine, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu i učiniocu protiv LJ.M. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Pronevjera“ u sticaju sa krivičnim djelima, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“, „Povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“ i „Falsifikovanje isprave“.

Osumnjičeno lice se tereti da je kao ovlašteni administrativni radnik Ustanove socijalne zaštite Dom za stara i bolesna lica u Prijedoru, u periodu od novembra 2019. godine do februara 2021. godine, protivpravno prisvojilo novac u iznosu od 37.612,58 KM, koji su korisnici usluga Doma, odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebao biti uplaćen na žiro račun ove Ustanove.

Osumnjičeno lice je sačinjavalo i potpisivalo duple račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu, tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavalo knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavalo strankama i naplaćivalo, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa. Knjigovođi takođe nije prijavljivalo ni boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavalo ugovore i naplaćivalo mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege.

Na ovaj način osumnjičeno lice je protivpravno prisvojilo novac u iznosu od 37.612,58 KM, za koliko je oštetilo Ustanovu socijalne zaštite Dom za stara i bolesna lica u Prijedoru.

 

PU Prijedor

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.