Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 17.11.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica M.R. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Kozarske Dubice, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od 2015. do 2018. godine, na osnovu usmenog dogovora o poslovnoj saradnji sa preduzećem za prodaju nafte i naftnih derivata iz Kozarske Dubice, u više navrata preuzimao gorivo i drugu robu na odgođeno plaćanje, prouzrokujući dugovanja prema navedenom preduzeću u iznosu od 140.774,28 KM, oštetivši ga za isti iznos.

 

PU Prijedor


"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.