Izdvajamo

Nova saobraćajka ovog poslijepodneva na putevima na području Prijedora.

-Oko 16:10 časova na lokalnom putu Kozarac-Trnopolje došlo je do saobraćajne nezgode. U njoj su učestvovali motocikl “Suzuki” kojim je upravljalo lice P.Š. državljanin Republike Hrvatske i taksi vozilo kojim je upravljalo lice M.H. iz Prijedora. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je lice P.Š. dok je lake tjelesne povrede zadobilo lice A.K. iz Prijedora koje je bilo putnik u taksiju – potvrdila nam je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, motocikl se kretao iz pravca Trnopolja i udario je u zadnji desni dio taksija koji je ostao na kolovozu nakon što je vozilo skrenulo na sporedni put.

Prema riječima mještana, motociklista je od siline udara “odletio” desetak metara dalje a na asfaltu je vidljiva lokva krvi.

Intervenisala je i služba prijedorske hitne pomoći koja je medicinski zbrinula povrijeđene.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.


prijedordanas

 

 


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.