Izdvajamo

Nova saobraćajka ovog poslijepodneva na putevima na području Prijedora.

-Oko 16:10 časova na lokalnom putu Kozarac-Trnopolje došlo je do saobraćajne nezgode. U njoj su učestvovali motocikl “Suzuki” kojim je upravljalo lice P.Š. državljanin Republike Hrvatske i taksi vozilo kojim je upravljalo lice M.H. iz Prijedora. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je lice P.Š. dok je lake tjelesne povrede zadobilo lice A.K. iz Prijedora koje je bilo putnik u taksiju – potvrdila nam je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, motocikl se kretao iz pravca Trnopolja i udario je u zadnji desni dio taksija koji je ostao na kolovozu nakon što je vozilo skrenulo na sporedni put.

Prema riječima mještana, motociklista je od siline udara “odletio” desetak metara dalje a na asfaltu je vidljiva lokva krvi.

Intervenisala je i služba prijedorske hitne pomoći koja je medicinski zbrinula povrijeđene.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.


prijedordanas

 

 

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.