Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 24. do 26.07.2020. godine, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“, realizovana je lokalna akcija Policijskih stanica, u cilju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, od ukupnog broja kontrolisanih, 40 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, prema osam vozača primjenjena je mjera zadržavanja lišenjem slobode, u trajanju do 12 časova. Slobode je lišen i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Tokom akcije, sankcionisana su i 43 učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili akcenat kontrole.

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać