Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u vremenskom periodu od 16. do 19. jula 2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u cilju podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

U okviru akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor, kontrolisali su 1017 učesnika u saobraćaju, a za počinjene prekršaje sankcionisano je ukupno 507 ili skoro 50% kontrolisanih učesnika.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu ili zbog odbijanja vozača da se podvrgne alkotestiranju, iz saobraćaja je isključeno 45 vozača, a 8 vozača je lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količni preko 1,5 g/kg. Slobode su lišena i dva vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima na putu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.

Napominjeno da je u toku preventivna kampanja „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“.

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.