Izdvajamo

U selu Volar kod Prijedora, u popodnevnim časovima, M.T. (65) iz Volara, nakon verbalne svađe, hicima iz vatrenog oružja, ranio je D.G. (32), iz istog mjesta, nakon čega je ranjeno lice prevezeno u prijedorsku Bolnicu "Dr Mladen Stojanović", potvrđeno je RTRS-u u Policijskoj upravi Prijedor.
Kako RTRS saznaje, u toku je operativni zahvat ranjenog lica. Osumnjičeno lice za napad vatrenim oružjem lišeno je slobode, a u toku je istraga o ovom krivičnom djelu koje se tretira kao - ubistvo u pokušaju.


Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.