Izdvajamo

Planinarsko društvo "MRAKOVICA" Kozarac , tradicionalno svake godine organizuje Dane crijemuže - "CRIMUŽIJADU". Ovogodišnja Crimužijada održat će se dana 23.03.2019. godine (subota) na planinarskom domu Debeli brijeg.

Planinarsko društvo MRAKOVICA poziva sve svoje članove, drage prijatelje i planinarska društva da svojim dolaskom uveličaju ovu našu tradicionalnu manifestaciju. Kako planinarski dom, Debeli brijeg raspolaže sa ograničenim brojem mjesta za spavanje, molimo planinarska društva, koja dolaze na spavanje, da svoj dolazak najave što je moguće ranije, jer je dio kapaciteta već popunjen, te da bi smještaj mogli obezbijediti i na drugim mjestima ukoliko bude potrebno. Prijave možete vršiti kod predsjednice PD" MRAKOVICA" Jasne Salihbašić fb porukom ili na br.tel.065/208-136. Molimo Vas da prijave dolaska izvršite najkasnije do 15.03.2019.godine zbog pripreme hrane i organizovanja prenoćišta.
Hvala!

PLAN AKTIVNOSTI na dana 23.03.(subota)
-09,00 do 10,00 sati doček i okupljanje gostiju
-10,00 -12 sati početak manifestacije CRIMUŽIJADA
-12,00 sati ŽENSKA utakmica u malom nogometu, ukoliko uslovi terena budu to dozvoljavali, s obzirom na vremenske prilike
-12h-14,30h- kraći pohod- ukoliko bude zainteresovanih gostiju
( staza će biti dogovorena sa zainteresovanim za hodanje)
-14,30 sati ručak
-15 h slobodne aktivnosti, dodjela zahvalnica i druženje na domu do kasne večeri.

Planinarsko društvo "MRAKOVICA" Kozarac zajedno sa svojim gostima,svake godine uzima aktivno učešće u tradicionalnom pohodu "Pozdrav proljeću" u organizaciji PD "KLEKOVAČA" Prijedor. Ovogodišnji pohod "Pozdrav proljeću", bit će održan 24.03.2019. godine (nedjelja),te ćemo kao učesnici pratiti plan i program organizatora pohoda.

Dobro nam došli!

UP PD"Mrakovica"


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.