Izdvajamo

Poštovani planinari,

Pozivamo vas da i ove godine, u nedjelju 24. marta, uzmete učešće u planinarskom pohodu „Pozdrav proljeću“ koji svake godine okuplja sve više učesnika iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i šire. Planirali smo pohod od Rajkovića preko Kozaračkog kamena do Mrakovice u dužini od 13km. Staza je pogodna za sve uzraste obilaznika. Uspon na Kozarački kamen i silazak su zahtjevni ali taj dio staze će biti obezbjeđen konopcima kao rukohvatima. Na Mrakovici će biti organizovan besplatan ručak za sve učesnike pohoda.

PROGRAM POHODA (nedjelja, 24. mart 2019. godine):
I za planinare i građane Prijedora:
-7:40 – polazak autobusa ispred OŠ “Petar Kočić” u Prijedoru;
-8:00 i 9:00 – polazak autobusa ispred sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru;
-8:00 – polazak autobusa ispred OŠ „Branko Ćopić“;
-16:00 i 17:00 – povratak sa Mrakovice.
Cijena povratne autobuske karte je 2KM.

 

II za planinare van Prijedora:
-9:00 do 9:30 – dolazak u Rajkoviće (275m n/v) i početak uspona;
-9:00 do 13:00 – pješačenje stazom br. 3 preko Kozaračkog kamena (658m n/v) do Mrakovice (802m n/v) uz kraće odmore;
-13:00 – dolazak prvih učesnika na Mrakovicu i zajednički ručak;
-13:30 – kulturno-zabavni program;
-14:30 – dodjela zahvalnica;
-17:00 – kraj manifestacije i povratak sa Mrakovice.

Opšti uslovi za učešće:odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost, planinarske cipele (patike ne dolaze u obzir!), odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na meteo prilike, rezervna presvlaka, zaštita od kiše, štapovi za hodanje, ranac, hrana, voda, planinarska knjižica, prva pomoć, foto-aparat. Ukoliko planirate povesti psa na uspon, molimo vas da bude na povodcu i da nosi masku.

Za učesnike koji dolaze iz udaljenijih krajeva obezbjedili smo smještaj u planinarskim domovima na Kotlovači i na Mrakovici po cijeni od 7 do 15 KM za noć (uz pl. knjižicu). Njihov dolazak se preporučuje u subotu, 23.03.2019. do 22:00. Molimo sekretare društava koja će doći na ovu manifestaciju a planiraju noćenje da pošalju spiskove za prijavu učesnika putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do četvrtka, 21.03.2019. godine.

Prijava društava/klubova/sekcija će se vršiti na startu staze u Rajkovićima gdje će svim učesnicima biti podijeljeni bonovi za ručak.

Svi učesnici su dužni da se kreću navedenom stazom jer će nju obezbjeđivati vodiči PD “Klekovača” Prijedor i pripadnici GSS-a.

Učesnici stazu obilaze na sopstvenu odgovornost!

Srdačan planinarski pozdrav!

PD Klekovača Prijedor


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.