Izdvajamo

 

Danas je u organizaciji FK “Bratstvo” Kozarac, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, održan malonogometni turnir za učenike osnovnih škola s područja grada Prijedora.

Prvo mjesto je osvojila ekipa osmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac, drugo mjesto ekipa devetih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac i treće mjesto ekipa sedmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Selim Hodžić.

Nagrade i medalje pobjednicima je uručila Anita Hodžić, savjetnica u ministarstvu Bosne i Hercegovine, direktorica JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac Edita Velić i Amel Suljić ispred FK “Bratstvo” Kozarac.

Nakon turnira, za sve takmičare, je upriličen iftar i druženje sa igračima seniorske ekipe FK “Bratstvo” Kozarac: Goranom Zdjelarom i Aldinom Softićem.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarsrvu raseljenih osoba i izbjeglica, našem generalnom sponzoru, kao i preduzećima i insritucijama koje su dale svoj doprinos u realizaciji turnir: D.O.O. “Austronet” Kozarac i Zlatara “Solo” Kozarac.

fotografije: Foto Memić

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....