Izdvajamo

 

Danas se u Bijeljini okuplja U-19 ženska reprezentacija BiH koju očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Godine. Ljubitelji fudbala sa Mataruškog Brda imaju razlog više da s nestrpljenjem očekuju nove nastupe naših dama u kopačkama.

Danas na okupljanje reprezentacije dolaze dvije djevojke koje ćemo nekako posebno pratiti. Edina Avdić već ima 5 utakmica za selekciju BiH u-19, a Samra Muhić će prvi put tražiti nastup u ovoj reprezentativnoj vrsti. Mogla je tu biti još jedna djevojka koja ima korijene sa Brda, Šejla Dedić koja već ima upisane nastupe za Žensku fudbalsku reprezentaciju BiH U-19. Njena mati je rodom iz Čarakova, a otac je iz Ključa.

Podsjećamo da je naša selekcija krajem oktobra, visoko porazila selekciju Gibraltara. U pobjedi 12-0, Edina Avdića je bila dvostruki strijelac a Samra je zabiljezila svoj prvi nastup u U-19.

Naše juniorke u ponedjeljak nastavljaju kvalifikacije susretom protiv odgovarajuće selekcije Estonije. Izabranicama selektora Dragana Jevtića dovoljan je i neriješen rezultat za plasman u A diviziju glavne runde kvalifikacija za EURO, koje će se igrati na proljeće naredne godine. Edini Avdić, Samri Muhić i ostalim reprezentativkama BiH mnogo sreće u duelu sa Estonijom. Naravno, našem ponosu i sreći, nema kraja.

mojprijedor.com

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.