Izdvajamo

 

Bila je to sjajna utakmica u kojoj su fudbaleri Brda pokazali da su ekipa za respekt u punom smislu te riječi. Od prve do zadnje minute su imali potpunu dominaciju tako da je pobjeda i osvajanje kupa nagrada za nezaboravnu igru.

Mrežu ekipe FSA načo je Vujatović na samom otvaranju utakmice. Žuto- plavi su sve konce igre držali u svojim nogama tako da protivnik nije mogao složiti dobru akciju. Drugi gol je bio prelijep i to nakon sjajne asistencije Krnete, odlično se otvara Stević i to je 2-0. do kraja prvog poluvremena pogađa i Krneta iz slobodnog udarca.

Prvo poluvrijeme, bez greške, primjedbe, nedostatka,… Svi su bili na visini zadatka uz maksimalnu podršku publike na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Ekipa FSA nešto konkretnija u drugom poluvremenu, ali nakon gola i danas jako zapaženog Trkulje bilo je jasno da će Omladinski klub Brdo na trijumfalan način okončati sezonu. Bilo je još nekoliko odličnih prilika za klub koji život znači, ali jedino su fudbaleri FSA postigli počasni gol preko Sadžaka sa bijele tačke. Uslijedila je slavlje koje je kod brojnih navijača širom svijeta izmamilo mnogo emocija. Dakle, sezona je okončana, jednom od najboljih utakmica Brda u posljednjih nekoliko godina.

Na vama je koji navijate i volite ovaj klub da odriješite kesu i pružite podršku ambasadorima Mataruškog Brda. Bez vaše, značajnije podrške teško je ostati na ovom nivou.

 

FINALE KUPA GRADA PRIJEDORA

OFK BRDO – FSA Prijedor 4-1

1:0 VUJATOVIĆ
2:0 STEVIĆ
3-0 KRNETA
4-0 TRKULJA
4-1 SADŽAK

OFK Brdo
Foto Memić

mojprijedor.com

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....