Izdvajamo

 

U organizaciji OFK Mrakovica Kozaruša danas je odigran prvi dan petog po redu tradicionalnog memorijalnog fudbalski turnira „Rifet Blažević“. Kao i svake godine turnir je izazvao veliko zanimanje ljubitelja fudbala ne samo iz Kozaruše već i raje koji žive u drugim državama. Prvi dan turnira nastupilo je pet ekipa pionira, uzrasta 2008.-2012. godište
Bolji poznavaoci nogometa kažu da je bilo dosta dobrih poteza i atraktivnih odbrana golmana svih pet ekipa, a nije izostala ni podrška publike uz fer i korektno navijanje.

Sutra slijedi drugi dan turnira, ovaj put seniori i očekuje se više ekipa. Za ponedeljak planirana je jedna revijalna utakmica Raja sa stalnim prebivalištem u Kozarcu i Raja sa privremenim prebivalištem u drugim državama.

Prije početka turnira, uprava kluba su obišli mezar od Rifeta Blaževića i Mehmeda Oruča.

Rezultate nismo bilježili, kako nam rekoše iz organizacije, svi su pobjednici.

Za odličnu organizaciju turnira zaslužan je Organizacioni odbor na čelu sa Zlatanom Grozdanićem.

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.