Izdvajamo

 

Omladinski fudbalski klub Brdo spreman je na novi iskorak u organizaciji kluba. U ponedjeljak 8. augusta u 19 sati, stadion Vedro polje biće u znaku fudbalskih nada jer s radom počinje Škola fudbala “OFK Brdo”.

U proteklom periodu smo uložili mnogo napora kako bi se svi oni koji budu dio ove, iskreno se nadamo jako uspješne priče, osjećali što ugodnije. Neće izostati ni kvalitetan trenerski rad jer smo za razvoj mladih fudbalera a i fudbalerki, angažovali dobro poznato trenersko ime u gradu podno Kozare i šire.

 

Prof.Dino Sikirić prošle sezone je radio u Premijer ligi BiH u stručnom štabu Rudara, a od ponedjeljka je na Vedrom polju, sretan i zadovoljan jer kako kaže dolazi u klub koji se sve više poštuje. Sikirić je fudbalsku i trenersku karijeru započeo u Rudaru i odlično je rješenje jer se radi i o pedagogu. Vlasnik je UEFA A licence, a ove godine je nastavio edukaciju na UEFA A elitnom omladinskom kursu.

Dakle, svi vi koji dođete trenirati u Školu fudbala “OFK Brdo”, pružaju vam se kvalitetni uslovi za razvoj. Cilj nam je da se razvijate kao sportisti i da budete zdrave ličnosti. Bilo bi nam veoma drago da nam se mladi fudbaleri na treningu dobrodošlice pojave u društvu roditelja. Želimo vas upoznati s planovima i načinom rada Škole fudbala “OFK Brdo”.

Klub koji život znači vas čeka.
Kontakt osoba: Dino Sikirić, 065 740 992

mojprijedor.com

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ