Izdvajamo

 

Danas u fudbalskoj javnosti manjeg bh. entiteta, široka rasprava. Reorganizacija takmičenja je tema koja brojne klubove dovodi u veliku neizvjesnost i eventualno, niži rang takmičenja.

 Kakva je situacija na Vedrom polju, nakon što je jučer “pukla” šestica u sred Bosanskog Broda? Tako je mirno da bi bebe mogle spavati jer sve se završilo na najbolji mogući način. Nakon jučerašnjeg rezultata Polet-Brdo 0-6, jasno je da se odlazi na pauzu uz sreću koja je veća od Mataruškog Brda. Sezona je okončana na diobi trećeg mjesta.

 

Rezultat je to vrijedan divljenja. Taktika Gorana Kecmana i Mirze Alkića bila je kobna za protivnike Brda u 16 odigranih utakmica. Pored tih pobjeda, pet susreta je završeno bez pobjednika. Dakle, samo devet poraza u 30 odigranih kola drugoligaškog fudbala. Najbolja sezona u historiji kluba koji život znači, uz gol razliku +18.

 

U posljednjih 11 kola, kada se”lomilo” prvenstvo, žuto plavi su upisali devet pobjeda, jedan neriješen rezultat i samo jedan poraz. To su podaci koji nas čine jako ponosnim i sretni smo što će obići svijet i dati vam novi poticaj za podršku klubu iz rodnog kraja. Omladinski fudbalski klub Brdo je sportski kolektiv o kojem se priča i koji je zahvaljujući svojim članovima, sponzorima, donatorima i navijačima uspješna priča.

 

Ogroman posao na promociji kluba je uradio medijski tim. Tu se mora odati priznanje Samiru i Mirsadu Čauševiċu koji su angažovali novinara Senudina Safiċa koji iza sebe ima prenose reprezentativnih selekcija BiH, ali i pouzdane saradnike tako da čine tim koji vam nudi obilje informacija. Naše utakmice su gledane širom svijeta i to je dodatno pomoglo da dođemo do naše raje od koje očekujemo veliku podršku.

 Uživajte u postignutim rezultatima. Naredna sezona? Biće jako izazovna, ali pokazali smo da znamo i možemo. Moramo se još bolje organizovati, kako zbog budućnosti tako i zbog onih koji nisu s nama, a vażni su za fudbal lijeve obale rijeke Sane.


mojprijedor.com

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?