Izdvajamo

 

Danas u fudbalskoj javnosti manjeg bh. entiteta, široka rasprava. Reorganizacija takmičenja je tema koja brojne klubove dovodi u veliku neizvjesnost i eventualno, niži rang takmičenja.

 Kakva je situacija na Vedrom polju, nakon što je jučer “pukla” šestica u sred Bosanskog Broda? Tako je mirno da bi bebe mogle spavati jer sve se završilo na najbolji mogući način. Nakon jučerašnjeg rezultata Polet-Brdo 0-6, jasno je da se odlazi na pauzu uz sreću koja je veća od Mataruškog Brda. Sezona je okončana na diobi trećeg mjesta.

 

Rezultat je to vrijedan divljenja. Taktika Gorana Kecmana i Mirze Alkića bila je kobna za protivnike Brda u 16 odigranih utakmica. Pored tih pobjeda, pet susreta je završeno bez pobjednika. Dakle, samo devet poraza u 30 odigranih kola drugoligaškog fudbala. Najbolja sezona u historiji kluba koji život znači, uz gol razliku +18.

 

U posljednjih 11 kola, kada se”lomilo” prvenstvo, žuto plavi su upisali devet pobjeda, jedan neriješen rezultat i samo jedan poraz. To su podaci koji nas čine jako ponosnim i sretni smo što će obići svijet i dati vam novi poticaj za podršku klubu iz rodnog kraja. Omladinski fudbalski klub Brdo je sportski kolektiv o kojem se priča i koji je zahvaljujući svojim članovima, sponzorima, donatorima i navijačima uspješna priča.

 

Ogroman posao na promociji kluba je uradio medijski tim. Tu se mora odati priznanje Samiru i Mirsadu Čauševiċu koji su angažovali novinara Senudina Safiċa koji iza sebe ima prenose reprezentativnih selekcija BiH, ali i pouzdane saradnike tako da čine tim koji vam nudi obilje informacija. Naše utakmice su gledane širom svijeta i to je dodatno pomoglo da dođemo do naše raje od koje očekujemo veliku podršku.

 Uživajte u postignutim rezultatima. Naredna sezona? Biće jako izazovna, ali pokazali smo da znamo i možemo. Moramo se još bolje organizovati, kako zbog budućnosti tako i zbog onih koji nisu s nama, a vażni su za fudbal lijeve obale rijeke Sane.


mojprijedor.com

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...