Izdvajamo

11. kolo Regionalne lige Zapad, fudbaleri FK Bratstva ugostili su ekipu FK Krajina iz Banja Luke

Utakmica se igrala po lijepom suncanon vremenu,uslovi idealni pred stotinjak najvjernijih navijača Bratstva. Ekipa FK Krajina je jako dobra ekipa i na samom početku utakmice bili smo svjesni da neće biti lako savladati goste iz Banja Luke, koji na tabeli imaju isti broj bodova kao i nase Bratstva.

Prvo poluvremenu bilo je izjednaceno sa nekoliko izglednih prilika na obje strane, sa jako cvrstim odbranama no medjutim mreze su ostale da miruju u prvih 45 minuta igre, stime sto je nas napadac Brkic iz jedne kontre izasao sam pred golmana i nije pogodio iz 100% prilike.

U nastavku susreta Bratstvo ponovo nastavlja sa napadima i prilikama za gol, te tako već nakon nekoliko minuta igre uspijevaju probiti odbranu gostiju i postići vodeći pogodak, golom Vujkovica.

Sredinom drugog poluvremena, solo akcijom naseg mladog igraca Kadirica koji je nakon solo prodora uputio loptu prema golu i pogodio te tako povećao rezultat na 2:0.

Do kraja utakmice igra se najviše odvijala na sredini terena sa nekoliko poluprilika na obe strane ali bez promjene rezultata.
Na kraju, zaslužena pobjeda naših fudbalera koja je došla u pravi čas i sa kojom je Bratstvo učvrstilo svoju poziciju u vrhu tabele.
Sa osvojena 3 nova boda nasi fudbaleri su ponovno na samom vrhu tabele.

Admir Đonlagić

 

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...