Izdvajamo

10.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su gotovali protiv ekipe FK Sloga iz Sanicana.

Vrijeme za igru idealno,suncano, teren odlican, gledalaca oko 100.

Iako se nas danasnji protivnik nalazi u donjen djelu tabele, nasa ekipa upravo sa losim ekipama ima problema tako da je prvo poluvreme bilo ispipavanje protivnika bez ijedne gol sanse za obje ekipe, tako da je krajnji rezultat bio 0:0.

U drugo poluvreme domacin je bolje usao u utakmicu sa vise zelje i volje za pobjedom tako da su veoma brzo postigli 2 pogotka iz neuspjeli opsajd zamki nase zadnje linije.
U nasoj ekipi prisutna je bila velika nervoza u cemu se posebno isticao nas kapiten Brkic, koji je na kraju i pocrvenio.
U nastavku meca sudija je odsvirao jos po 2 kaznena udarca na obje strane tako da je krajnji rezultat bio 1:3 za domacine.
Od nasih igraca danas se posebno isticao mladi Kadic i iskusni Karajica.

Admir Djonlagic


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.